Locatie

Reserveren

Terug naar nieuws

I am the King of the Five Flies’ Empire in Amsterdam

21-11-2014

“I am Nicolaas the Fifth, born in 1627 and forgot to die. I am the King of the Five Flies’ Empire in Amsterdam, Holland. If you come to my Kingdom I will give you an experience you will never forget.”

Zo promootte oprichter Nicolaas Kroese eind jaren ’40 zijn Amsterdamse Restaurant d’Vijff Vlieghen in de Verenigde Staten, terwijl hij met een koperen kooi met 5 bronzen vliegen in zijn hand over straat liep en met zijn charismatische uitstraling en imposante voorkomen de Amerikanen enthousiast maakte voor een bezoek aan zijn restaurant. Restaurant d’Vijff Vlieghen bestaat vandaag officieel 75 jaar en is al jarenlang wereldwijd bekend als must-do in Amsterdam. Vooral in de Verenigde Staten heeft het restaurant een grote groep fans. Genieten van lekker eten met een goed glas wijn in een unieke en prachtige ambiance, dat is waar dit restaurant voor staat. Een waar culinair museum is het: gevestigd in vijf samengevoegde 17e eeuwse pandjes, ingericht in Oud Hollandse stijl met vier originele etsen van Rembrandt aan de muur en wanden bekleed met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw.

Wij zijn klaar voor de volgende 75 jaar, zien er naar uit om u binnenkort te mogen verwelkomen en hopen bij te mogen dragen aan het maken van nog vele mooie herinneringen!

Namens Restaurant d’Vijff Vlieghen,

Albert Veerman, King of the Five Flies anno 2014

Deel deze pagina


Privacy Policy